Самолет постави рекорд с най-дългия пътнически полет в света (ВИДЕО)

116
Снимка: Илюстративна

Самолет „Еърбъс A350“ излетя от Сингапур в 18:37 ч. българско време в четвъртък (11 октомври) и кацна в Ню Йорк в 13:00 ч. българско време.

Разстоянието, което измина, е 16 700 км. Полетът продължи 18 часа и 45 минути и беше без междинни кацания. Той се изпълни от „Сингапурските авиолинии“.

Досегашният рекорд за най-дълъг пътнически полет беше от Пърт до Лондон и продължи 17 часа и 20 минути.

Пътниците на „Сингапур еърлайнс“ не са измъчвани от тесни седалки в икономичната класа по време на продължителния полет. Самолетът има две класи – само 67 седалки бизнес класа и 94 седалки премиум икономична класа (между икономична и бизнес класа), пише „Дневник“.

На сайта на „Сингапур еърлайнс“ може да се види, че еднопосочните билети от Сингапур до Ню Йорк са се продавали за 3585 сингапурски долара (2594 щатски долара) в премиум икономична класа и 7685 сингапурски долара в бизнес класа.

Летище „Нюарк либърти“ е в Ню Джърси, но е само на 19 км извън Ню Йорк и е едно от трите най-големи летища, които обслужват метрополиса Ню Йорк. Първоначално ще има три полета седмично по маршрута, като се очаква всекидневните полети да започнат от 18 октомври нататък.

Не за първи път авиокомпанията лети от летище „Чанги“ до Ню Йорк. Полетът се подновява, след като „Сингапур еърлайнс“ го спря през 2013 г., когато поскъпналото горивото направи икономически неизгодно използването на самолетите Airbus A340-500 с 4 двигателя.

Полетът по тази линия вероятно може да не задържи дълго време рекорда си, тъй като главният изпълнителен директор на „Куантас“ (Qantas) Алън Джойс обяви през август, че компанията планира да пусне директен полет между Сидни и Лондон през следващите 4 години. Той ще трае 20 часа.


*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама