Памела Андерсън се затвори в клетка (ВИДЕО)

49

Известната актриса от сериала „Спасители на плажа“ Памела Андерсън се затвори в клетка по време на акция за защита на животните.

Това предаде Франс прес.

Мероприятието се проведе на Площада на Републиката във френската столица. Андерсън позволи да я затворят в клетка в знак на протест срещу отношението към животните във фермите.

Акцията в центъра на Париж премина в подкрепа на общоевропейската петиция, разпространена от организацията „За състрадание в животновъдството“.

„Аз отскоро живея във Франция, но защитата на животните е кауза, която дълбоко ме вълнува, независимо в коя страна се намирам“, заяви звездата. „Изпитание за хората е да стоят дори няколко минути в клетка, докато някои животни са принудени да прекарат по този начин целия си живот“, изтъкна Андерсън.

По време на акцията на площада бяха разположени три клетки. В една от тях за известно време беше заключен видният френски еколог и депутат в Европейския парламент Яник Жадо. В друга клетка стоеше момиче в костюм на розово зайче. То държеше транспарант, на който беше написано, че във Франция в клетки се държат 59 процента от бройлерите и 97 процента от зайците.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама