Запорираха имуществото на Ценко Чоков

103

Движимото и недвижимото имущество на бившия кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков е запорирано. Това важи и за синовете му Спас и Мартин, както и за съпругата му Цветелина Нелова.

Това се случи след като в края на септември специализираният съд промени мярката му за неотклонение от „задържане под стража” в „домашен арест”, за да може той да се лекува и да се подготви за операции. Оттогава Чоков е в столицата, която има забрана да напуска, за да не влия на свидетелите по делото за лихварство, отвличания, побои и палежи, по което е подсъдим, предава Монитор.бг.

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество е блокирала банковите сметки на фамилията. Също така има забрана за използването на всичкото движимо и недвижимо имущество, оценено на 3 890 000 лева.
В същото време Националната агенция по приходите е ударила Ценко Чоков с акт в размер на 780 000 лева за не платени данъци.
Фамилията има една седмица, за да обжалва запорите в съда.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама