Делян Пеевски излиза от активната издателска дейност

82

Депутатът обяви, че се отказва от сделката за „Телеграф Медиа“, създава фондация, оттегля се от активната издателска дейност и ще се бори срещу фалшивите новини.

Решението си Пеевски обяви с писмо до медиите, предаде Btv.

Основната причина за това, според съобщението е, че повече от пет месеца Комисията за защита на конкуренцията не се произнася по исканото одобрение на сделката за придобиването на „Телеграф Медиа“ от страна на купувача „Ню Имидж Медиа”. Според него това е недопустимо и не кореспондира със сроковете, които КЗК прилага при подобни процедури.

„Вероятно причината не е в сложността на одобрението, а във факта, че касае свързана с мен медия. Не мога да толерирам подобен двоен стандарт от страна на държавния регулаторен орган, поради което днес оттеглих искането за одобрение, като заявявам, че се отказвам и от сделката”, заявява Пеевски.

Той съобщава, че днес е учредил фондация „Телеграф”, чиято основна цел ще е развитието на медийния пазар, повишаването на професионализма, морала и обективността в журналистическата професия, както и борбата срещу фалшивите новини във всичките им форми.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама