75-годишен на съд след като изпразни пълнителя на пистолета си в гърба на мъж

193

75-годишният Стефан Говедарски от Раковски изпразнил цял пълнител от законно притежавания си пистолет в гърба на 33-годишния си съсед Иван Гълев.

Дядото стрелял по комшията заради кравите му, които редовно влизали в имота на възрастния.

Комшиите живеели в квартал Генерал Николаево на Раковски и често имали скандали заради непослушните крави. Похожденията на чуждото стадо в имота на дядо Стефан го вбесило и на 2 октомври, когато Говедарски решил да отмъсти на по-младия си съсед. След като се скарали по-възрастният изстрелял в гърба на младия кравар цял пълнител с патрони. После дядо Стефан се прибрал вкъщи, извадил празния пълнител и сложил в пищова нов, пълен с патрони. Всичко това стана ясно по време на мярката за неотклонение на Стефан Говедарски в окръжния съд в Пловдив.

„Искрено съжалявам. На тази възраст няма да мога да издържа в ареста. Болен съм много от три години. Пия различни лекарства – аспирин, антибиотици. Имам съсиреци, които отиват към сърцето и мозъка. Моля да ме пуснете под домашен арест, да си отида у дома. Имам жена, внуци имам, няма да съм сам. Моля ви”, се разплака пред съдия Екатерина Роглекова възрастният арестант. Тя реши да го пусне на свобода с мярката „домашен арест” именно заради напредналата му възраст и многото заболявания.

По повдигнатото му обвинение за опит за умишлено убийство дядо Стефан го грози затвор от 10 до 20 години. По делото са изготвени съдебно-медицинска експертиза на пострадалия, множество обиски и разпити на седем свидетели. Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано и протестирано в тридневен срок пред Апелативния съд.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама