Задържаха подателя на токсичните писма до Пентагона и Белия дом

34

Американската полиция е задържала в град Лоуган, щата Юта, подателя на токсичните писма до Пентагона и Белия дом, предадоха информационните агенции.

По-рано беше съобщено, че те са пуснати от бивш моряк от Военноморските сили на САЩ, съобщава news.bg.

ФБР призова жителите на Лоуган да не се приближават до мястото на операцията по задържане на извършителя.

Посочва се, че става дума за „потенциално опасни за здравето вещества“.

Първите резултати от анализите показват, че става дума за семена от рицин, поясни говорителката на Пентагона Дейна Уайт, цитирана от „Асошиейтед прес“.

ФБР продължава разследването по случая.

Вчера американските спецслужби съобщиха за подозрителни пликове, адресирани до президента Доналд Тръмп, министъра на отбраната Джеймс Матис и шефа да щаба на военноморските сили адмирал Джон Ричардсън.

Писмата обаче са били засечени в понеделник, преди да бъдат внесени в Пентагона или в Белия дом. Те са били изолирани още в помещението, където се преглежда пощата на военното министерство. Никой не е пострадал.

Рицинът може да бъде смъртоносен дори в малки дози. Жертвите умират до няколко часа, след като са вдишали отровата. Тя се извлича от семената на растението. Самите семена са със значително по-ниска токсичност.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама