Задържаха мъжа, предизвикал тежка катастрофа край Лесово вчера

66

Окръжната прокуратура в Ямбол задържа за срок до 72 часа турския гражданин Азис К., който предизвика тежката катастрофа край Лесово вчера, 30 септември.

Турчинът е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост, както и за причиняване на средна телесна повреда на други три лица, предаде news.bg.

По данни на прокуратурата мъжът е шофирал след употребата на наркотично вещество – амфетамини. Той е управлявал влекач с прикачено към него полуремарке. Тогава той е нарушил правилата за движение по пътищата, в резултата на което е предизвикал катастрофа – задната част на ремаркето навлязла в насрещното движение и се ударила в лек автомобил, движещ се в насрещното платно.

Припомняме, вследствие на удара почина 51-годишен мъж, а две жени и едно дете бяха ранени.

Очаква се в следващите дни Окръжната прокуратура в Ямбол да внесе в съда искане за постоянното задържане на турския гражданин.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама