Гаф на „червените“ им коства победата

41

„Левски“ победи ЦСКА с 1:0 като гост в дербито на 10-ия кръг на Първа лига и така остана еднолично на върха в класирането.

В грешник за „червените“ се превърна вратарят Витаутас Черниаускас, който си отбеляза автогол през първото полувреме и така подари трите точки на „сините“.

Отборът на „Левски“ е лидер в шампионата с 25 точки след 9 победи от 10 мача. ЦСКА остава на втората позиция с 22 точки, като това бе втора загуба за тима на Нестор Ел Маестро през този сезон, предаде bTV.

В началото на мача домакините бяха по-активни. Не бе изминала и минута, когато голмайсторът на „червените“ Мауридес стреля опасно, но Мартин Полачек изби. В 25-ата минута Николай Бодуров бе близо до гол с глава, но топката излезе в аут. „Сините“ отвърнаха с пропуск на Давид Яблонски.

В 30-ата минута „Левски“ откри резултата. Габриел Обертан стреля от дистанция, топката рикошира в тялото на Витаутас Черниаускас и влезе във вратата за 0:1.

На живо: ЦСКА – „Левски“ 0:1
Пет минути преди края на първото полувреме Станислав Костов можеше да удвои, но този път стражът на ЦСКА се намеси решително. В добавеното време пък Мауридес шутира над вратата на „сините“.

В 52-ата минута капитанът на „Левски“ Иван Горанов игра с ръка в наказателното поле, но съдията Ивайло Стоянов не отсъди дузпа. Само две минути по-късно Десподов фаулира Кабрал, а реферът подмина и тази ситуация.

Срещата не мина и без сблъсъци между футболистите на терена. В 85-ата минута прехвърчаха искри след една изритана топка, в резултат на което по двама играчи от ЦСКА и „Левски“ получиха жълти картони – Жанио Бикел, Десподов, Горанов и Тиам.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама