Ето го четворния убиец от Каспичан (СНИМКА)

173

Съдът остави за постоянно в ареста обвинения за четворното убийство в Каспичан.

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Обвиненият за четворното убийство Петър Петров е бил осъждан в Смолян за опит за убийство. Присъдата му е била условна и вече е реабилитиран за това престъпление, извършено още през 1989 г., допълват от пресцентъра на прокуратурата.

В съдебната зала обвиняемият за убийствата на 81-годишния Георги В., 70-годишната му съпруга Гуля В., 48-годишната им дъщеря им Славка и 46-годишния им син Веселин заяви: „Ако ме пуснат сега, в Каспичан ще ме убият. Домът ми е запечатан и няма къде да отида, нямам и пари за парична гаранция“.

Снимка: Деян Герговски, „Дарик“

На 26 септември в къща в Каспичан бяха открити четири трупа – на възрастни мъж и жена и техните син и дъщеря. За престъплението беше задържан 63-годишен мъж, роднина на семейството. Извършителят направи пълни самопризнания и съдейства на полицията.

Вчера окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева окачестви престъплението като изключително брутално.

Определението на Шуменския окръжен съд, с което 63-годишният роднина на убитите бе задържан под стража, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама