Доживотен затвор за полицая, убил родителите си (ВИДЕО)

213

Пловдивският окръжен съд призна полицая Венцеслав Караджов за виновен в това, че е умишлено е убил родителите си и го осъди на доживотен затвор.

Съдия Михаела Добрева уточни, че наказанието трябва да се изтърпи при първоначален специален режим. Мотивите ще бъдат представени на по-късен етап, съобщава БНР.

Караджов трябва да заплати и разноските по време на разследването и съдебното следствие, които са за общо над 25 хиляди лева. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

„Това е едно изключително несправедливо решение, аз съм невинен и борбата продължава на други инстанции“, заяви Караджов на излизане от залата.

„Напълно очаквано решение от първото заседание, не съм изненадана“, заяви адвокат Зоя Тошкова и уточни, че ще обжалва тази присъда. По думите ѝ първоинстанционният съд е спирка, която е трябвало да минат, за да отидем по-нагоре по съдилищата.

„Доволни сме“, коментира прокурор Стефани Черешарова , а колегата ѝ Костадин Паскалев допълни, че искането им за най-тежкото наказание не е било изпълнено съвсем. „Това е второто по тежест наказание, ще видим какви са мотивите на съда и вероятно ще протестираме“, завиха от държавното обвинение.

Жестокото престъпление бе разкрито в средата на май 2016 година, като почти веднага бившият полицай бе привлечен като основен заподозрян и моментално стана подсъдим. Процесът срещу него започна година след убийството.

Според прокуратурата, всички данни и доказателства сочат, че именно Венцеслав Караджов е разстрелял с пистолет родителите си, пронизани от множество куршуми. Основният мотив за убийството, освен дългогодишната семейна вражда, са имотните претенции на Венцислав Караджов към неговите майка и баща, твърди обвинението. Късно снощи приключиха пледоариите по делото, след което се даде последна дума на Караджов, а той отново отхвърли всички обвинения, каквато е позицията му от самото начало.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама