Откриха нов източник на витамин D2 – какао

40

Германски учени откриха неизвестен досега източник на витамин D2, който е толкова важен за здравето – какаото и какаовите продукти, съобщи Юрик алърт. 

Витамин D е два вида – D2 и D3D3 се произвежда от кожата под въздействие на слънцето. По този начин хората получават 90 процента от необходимото им количество. Останалото си набавят с храната – мазна риба или яйца. Витамин D2 има в гъбите, предава Dariknews.bg.

Учените от института „Макс Рубнер“ и университета „Мартин Лутер“ са установили съдържанието на витамин D2 в какаовите продуктис масспектрометричен анализ.

Недостигът на витамин D2 предизвиква не само остеопороза, но и увеличава риска от дихателни заболявания. Поддържането на необходимото ниво, освен че укрепва имунитета, повишава ефективността на мозъка. Той увеличава издръжливостта и осигурява бодрост.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама