Защо пребиха журналиста на „Господари на ефира“?

139
Причината за нападението над репортера на „Господари на ефира“ Димитър Върбанов, за което се разбра вчера (26 септември) е негово журналистическо разследване, което води към склад, доставял храни с изтекъл срок на годност.
От actialno.com напомнят, че Върбанов беше бит от трима души.

Оказа се, че Върбанов отишъл в склада във Велико Търново, откъдето идвала стоката. Той искал да събере още сведения за случая, след като властите преди време открили над 7 тона храни с изтекъл срок на годност. Веднага след проверката от този склад отново почнали да продават храни. След заснемане с дрон, „Господари на ефира“ открили втори, прикрит склад, където имало още около 8 тона храни. Тези храни са попадали в баничарници, сладкарници, дори в детска кухня, твърди Върбанов.

По думите на журналисти, въпреки институционално обещание стоките и продуктите да бъдат изгорени на екарисаж, това не се е случило. Нещо повече – храните останали „на отговорно пазене“ в склада, като управителят Иван Иванов се разпореждал какво да става. Отидох с екипа да говоря с г-н Иванов защо продължава така, след като работници казвали, че Иван Иванов говорел, че не можел да бъде бутнат, стана ясно от думите на Върбанов.Д-р Станимир Спасов е директорът на Областната дирекция на БАБХ. Именно той е човекът, който е обещал храните да бъдат премахнати и дори е говорил в началото на лятото, че храните са премахнати. Получихме снимка, че това не е така, заяви разследващият репортер.

Иначе самият Върбанов е добре – той разказа лично в ефира на Нова телевизия подробности за случая. Той напомни, че предният път, когато бил нападнат – с чук, нападателят е бил глобен с 1000 лева.

За случая е разбрал и премиерът Бойко Борисов, който обяви, че „дал час и половина срок“ да бъдат арестувани побойниците и да бъдат наказани „с цялата строгост на закона“. „Знаете, аз само за кимване и намек, махам депутати от парламентарната група“, добави премиерът колко е решителен.Старши комисар Димитър Машов разказа повече – самият Върбанов е подал сигнал в 17:00 часа вчера, че е бил нападнат. Дошъл автопатрул и намерил журналиста да лежи пред склада. Заподозрените за нападението трима души са арестувани. Единият е управителят – Иван Иванов, а друг от задържаните е работник в склада.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама