Заработи консултативен кабинет за претърпели домашно насилие в Силистра

31

Консултативен кабинет за претърпели домашно насилие към създадения от женското сдружение „Екатерина Каравелова“ Кризисен център заработи в Силистра.

Това съобщават от сдружението, цитирани от БТА.

В кабинета ще работят юристи, социални работници и психолози. Има идея да се ползва и за така наречената „синя стая“ за деца.

Женското сдружение „Екатерина Каравелова“ е единствената по рода си неправителствена организация в Силистренско, осъществяваща социални проекти. Благодарение на сдружението са създадени Център за обществена подкрепа, Кризисен център и Център за консултиране и превенция от домашно насилие.

През миналата година в Центъра за обществена подкрепа е работено по 72 случая – в 5 – с кандидат-осиновители и в 64 – с деца в риск. В Центъра за консултиране и превенция на домашно насилие е работено с 24 пострадали от домашно насилие и с 9 извършители на насилие. В Кризисния център са настанени 29 души, от които 13 са деца.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама