Нелегалното производство на цигари и алкохол става престъпление

37

Нелегалното производство на акцизни стоки ще бъде преследвано като престъпление.

Това ще бъде записано в Наказателния кодекс, обяви главният прокурор Сотир Цацаров на пресконференция в Министерството на финансите. “Сега имаме възможността с оглед всичкото това, което до момента се е случило или не се е случило, ако законът продължава да съществува в този вид, той ще толерира нелегалното производство“, разясни Цацаров.

Към момента се наказват единствено притежанието и продажбата на нелегално произведени цигари и алкохол, но не и производството им. С други промени в закона ще бъде въведен и регистрационен режим за машините и съоръженията, чрез които се произвеждат акцизните стоки. Срокът за разписване на промените е до края на следващата седмица, предаде БТА.

Решението за промените в закона е взето на среща, организирана от финансовия министър и с участието на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, на правосъдието Цецка Цачева и на председателя на комисията по правни въпроси Данаил Кирилов.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама