Издръжката на човек скача на 600 лева на месец

57

„Увеличението на цената на природния газ вече влияе. Очаквам ръст в издръжката на живота 2400 лв., т.е. да мине 600 лв. на човек. Ако в едно семейство работят двама души трябва да получават чисто 1200 лв., а 75% от домакинствата нямат такъв доход.“

Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров. Според него „картината е взривоопасна и час по-скоро трябва да се говори по темата и да се вземат мерки.“

„Ако има още едно увеличение на парното зимата ще стане трудно.“, допълни още Димитров. Според него увеличението на сметката за парно за гарсониера в София ще скочи с 23 лв. По думите му „доходите наистина растат, но трябва да има изпреварващо увеличение на доходите.“ Относно плоския данък Димитров заяви:

„Плоският данък вече носи негативи и ние предлагаме той да се осъвремени.“ Предложението на КНСБ е да се въведе необлагаем минимум от 510 лв. – какъвто и доход да има едни човек, тази сума да е необлагаема. Предлагат също да се вдигне таванът, върху който се начисляват осигурителни вноски, който в момента е 2600 лв.  По думите на Димитров плоският данък не е довел до очакваното свиване на сивия сектор.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама