Безплатни прегледи за туберкулоза и сърдечни болести в Перник

35

Специализираната болница за белодробни болести в Перник организира Седмица на отворените врати в изпълнение на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата.

До 28 септември пациентите ще могат да се преглеждат безплатно и без направление, предадоха от БНР.

В града започва и кампания под мотото „Моето сърце – твоето сърце. Изпълни обещанието си за здраве”. Инициативата е на фондация „Националната мрежа „Сърце за сърце” и „Microlife България” и е посветена на Световния ден на сърцето. Кампанията се организира в партньорство с БЧК и община Перник.
От 25 до 28 септември в Медицински център „Св. Георги” ще се извършват безплатни прегледи, а при необходимост – и консултация с кардиолог.
На 29 септември от 10.30 до 16.30 часа пред Двореца на културата ще бъде разположен пункт, където гражданите ще могат да се информират по проблемите на хипертонията, ще се измерват тегло и кръвно налягане, ще бъдат попълвани анкети за информираността.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама