Пуснаха в експлоатация първия автономен трамвай в Германия

80

Първият, в света, автономен трамвай бе пуснат в експлоатация миналата седмица, като част от демонстрация, която показа възможностите за управление, задвижвани от изкуствен интелект (AI).

Представеният в източногерманския град Потсдам, трамвай Siemens Combino успешно се движи в трафика, като част от международно транспортно изложение, показвайки че в бъдеще, компютърните системи на тези големи тежки превозни средства може да намалят рисковете за пешеходците и другите участници в движението.

Като част от InnoTrans 2018, транспортно изложение провеждащо се в близкия Берлин, трамваят Combino бе пуснат по 6-километрово тестово трасе, тръгващо от депото на транспортната компания ViP и обикалящо през град Потсдам. Трасето включва участия в реалния трафик, при които ватман в трамвая да поеме управлението при необходимост, съобщи Monitor.bg.

За тези първоначални проби, ViP и Siemens работят с компютърни специалисти от университета в Карлсруе, за да доразвият системите и да проучат потенциала им по-широка употреба, включително използването на автоматизираната система за обществения транспорт в Потсдам.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама