Захариева пристигна в САЩ за Общото събрание на ООН

26

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева завърши работното си посещение в Канада и пристигна на летище “ЛаГуардия” в Ню Йорк, САЩ.

Там тя ще се включи в състава на, водената от премиера Бойко Борисов, българска делегация за 73-ата редовна сесия на Общото събрание на Организацията на Обединените нации (ОС на ООН).

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Захариева ще проведе редица двустранни и многостранни срещи със свои колеги външни министри от целия свят. В програмата й е включено участие в неформална среща на външните министри на страните-членки на ЕС, както и вечеря на министрите на  външните работи от трансатлантическата общност.

На 26 септември първите дипломати на България, Гърция, Хърватия и Румъния  ще се съберат за разговори в четиристранен формат. Същия ден вицепремиерът Захариева ще участва в Среща на високо ниво по Сирия, организирана от ЕС, както и в работен обяд на министрите на външните работи на държавите-членки на Централноевропейската инициатива (ЦЕИ).

На 27 септември Екатерина Захариева ще се срещне с Торборн Ягланд, Генерален секретар на Съвета на Европа. Тя ще разговаря и с Насър Камел, Генерален секретар на Съюза за Средиземноморието.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама