Вярвате ли? Само ваксината може да предпази от грип

46

Преди началото на есенно-зимния сезон специалисти и здравните власти отново призовават хората да се ваксинират срещу грип. Периодът до края на октомври е най-подходящ за това.
Българското сдружение за иновативна медицина постави акцент върху темата с кръгла маса, проведена под патронажа на здравната комисия, с участието на всички ангажирани институции.
Грипът е опасно заболяване и единственият начин да се предпазим е поставянето на ваксина, коментира за слушателите на „Часът на здравето“ по БНР председателят на сдружението д-р Валери Цеков.
„Искаме да ударим камбаната и хората да чуят: да вземат мерки и да имат готовност – когато се срещнат с вируса, организмът им да е подготвен за тази среща. За това именно СЗО и българските здравни институции призовават за ваксинация срещу сезонен грип, особено за хората над 65 години, за хората с хронични заболявания, децата и бременните жени“, заяви той.
Процентът на ваксинираните в България е „потресаващо“ нисък – близък до нулата.


*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!

За реклама: https://novavest.bg/реклама