Украинецът, премазал бременната Северина и мъжа ѝ, ще се признае за виновен (СНИМКА)

45

Тираджията от Украйна Станислав Пислар, който на 28 май тази година на магистрала „Тракия” край Пловдив, надрусан премаза с камиона си бременната в седмия месец Северина Коралска и бащата на нероденото ѝ дете Ивайло Минчев, ще се признае за виновен на предстоящия съдебен процес.

Делото срещу него ще бъде по съкратената процедура, но с разпит на две вещи лица. Заради това присъдата му няма да бъде намалявана с 1/3-та. Това обясни адвокатът на Пислар Нели Маркова по време на разпоредителното заседание срещу клиента ѝ, съобщи „Монитор“.

Мелето стана в южното платно за движение на аутобана в посока Бургас. Станислав Пислар карал товарен автомобил „Волво” с латвийска регистрация. Той шофирал след употреба на марихуана. По същото време по автомагистрала „Тракия“, но в посока към София, пътували с лек автомобил „Ауди“ Ивайло, който шофирал и бременната Северина, която била на предната пътническа седалка. Около 13,40 часа тирът се намирал на километър 123, като се движел със скорост от 79 км/ч. Станислав бил разсеян и не наблюдавал внимателно пътя пред себе си. Не видял паркираното в същата лента ремарке с поставените върху него пътни знаци. Не намалил скоростта на движение, въпреки ясните предупреждения за предстоящи препятствия по пътя и не се престроил в лявата лента на платното за движение.

Снимка: Ели Крумова, „Монитор“

Така предната част на товарния автомобил достигнала задната част на ремаркето, при което последвал удар между тях. Ремаркето било отхвърлено напред и надясно. В момента на удара, Пислар осъзнал опасността и навил волана рязко наляво, като така навлязъл в насрещното пътно платно на магистралата. Той загубил контрол върху товарния автомобил, който блъснал и разрушил мантинелата, след което продължил неконтролируемото си движение, навлизайки в лявата лента за движение на северното платно, като предната част на влекача достигнала ударила аудито с Ивайло и Северина. Лекият автомобил бил повлечен и завъртян обратно по посока на движението, като двете превозни средства излетели от аутобана.

От удара лекият автомобил бил тотално смачкан в предната си част. Пътуващите в него починали на място. Украинецът бил изпробван с техническо средство за алкохол, като пробата била отрицателна. Впоследствие му била взета проба, която установила употреба на наркотични вещества.

По повдигнатите му обвинения Станислав Пислар го грози затвор от 5 до 20 години и лишаване от книжка.

На първото разпоредително заседание този четвъртък близките на двамата загинали бяха конституирани като частни обвинители, но отказаха да искат кръвнина от украинския шофьор. По искане на защитата двама от шестимата експерти по делото ще бъдат призовани за заседанието на 1 ноември. Това са инженер-химикът Венета Глухарова и Бояна Мечкарска. Двете са изготвили химичната експертиза, която е доказала, че в тъканите на украинеца има остатъци от марихуана. На 1 ноември вещите лица ще бъдат запитани какво означава фармакологично неактивно вещество и дали съдържанието на тетрахидроканабинол в тялото на Пислар се е оказало фатално за тежкия пътен инцидент.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама