Пожарникари спасиха стадо крави и телета от воден капан (СНИМКИ)

75

Пожарникари от Белово и Пазарджик, подпомогнати от жители на беловското село Момина Клисура, извадиха стадо крави и телета попаднали във воден капан.

Сигнал за случилото се бил получен вчера по обед в дежурния център на пожарната в Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По първоначални данни стадо от животни попаднало във водите на изравнител, намиращ се на територията на беловското село Момина Клисура.

Снимка: МВР

Незабавно към мястото потеглил екип от трима огнеборци от РСПБЗН-Белово. Пристигайки те установили, че общо 12 животни са във водите на хидросъоръжението. По това време дълбочината му била между 4-5 метра. Кравите и телетата успели да напуснат местообитанието си заради неизправност на електронния пастир.

Снимка: МВР

Привлечени от наличието на вода и по-високите температури те се спуснали по стръмните и хлъзгави бетонни стени на изравнителя и попаднали във водата. На помощ на колегите си от Белово пристигнали и пожарникари от Пазарджик оборудвани с лодка и въжета.

Междувременно било уведомено териториалното подразделение на „Напоителни системи” за изпускане на водата с цел намаляване на нейното ниво. Двата екипа огнеборци, съвместно с местните хора започнали спасителна операция. Те успели да извадят едно по едно общо 11 животни. Само едно малко теле е било открито удавило се в централната част на съоръжението.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама