Откриха цял боен арсенал в дома на дядо във Врачанско

137

Криминалисти от Враца иззеха голям брой незаконни оръжия и боеприпаси от частен имот в село Манастирище в сряда.

Специализираната операция е предприета на 19 септември след проведени оперативни действия на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР- Враца, съобщиха от МВР.

В хода на акцията, под наблюдението на прокуратурата, е извършено претърсване на частен имот в село Манастирище, община Хайредин. Там са намерени и иззети: три пушки – гладкоцевна ловна, 12 калибър и две пневматични; бойна граната РГД-5 със завита запалка в нея; имитационна граната със запалка; 50 електродетонатора; тротилова пресовка с тегло около 200 г; саморъчно изработено метално тяло с цилиндрична форма; три пълнителя за автомат тип „АК“; три метални кутии с барут за ловни патрони; плик, съдържащ около двеста грама барут за ловни патрони; кутия с капсулвъзпламенители за ловни патрони; два огнепроводни шнура с обща дължина 8.30 м; 417 ловни и бойни боеприпаса от различен калибър.

След установяването на наличните взривни вещества, местопроизшествието е запазено до пристигането на екип на Специализирания отряд за борба с тероризма- МВР.

Установено е, че откритият арсенал е собственост на 61-годишен мъж, криминално проявен. Той не е задържан по здравословни причини.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по цялостното му документиране продължава под наблюдението на прокуратурата.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама