Младо семейство събира средства за болното си дете

145

Младо семейство събира средства за лечението на четиригодишният си син с диагноза ДЦП и епилепсия.

Никола Христов е на четири годинки от с. Камен. По време на раждането лекарите в Горна Оряховица губят тоновете на бебето, което налага секцио. Три дни по-късно майката на Никола е изписана с напълно здраво дете по документи.

В деня, в който младото семейство се готви да прави погача за бебенцето, то прави първия си гърч. От този ден светът се преобръща и започва непосилната битка за живота на Никола.

Родителите обикалят най-различни лекари и специалисти, за да стигнат до най-страшното. Осем месеца по-късно Никола се оказва белязан с диагнозата ДЦП и епилепсия. От тогава всеки ден е на рехабилитации, но състоянието на малкото момченце не се променя.

В момента Никола не успява да държи главичката си изправена, не може да прави крачки, напълно неконтактен е. Единственото, което прави е да движи ръчичките и краченцата си.

Родителите живеят на ръба на оцеляването. Майката няма как да работи, заради непрестанната грижа за момченцето си. Таткото трудно се справя с издръжката. Опитва да намери работа в чужбина, за да успява да изпраща средства за семейството си.

Последните новини около детето са, че на 15.09.2018 г. Ники е преминал успешно и втората процедура с вливане на стволови клетки.

Остава му само още една процедура,която е следващият месец (октомври). Лекарите в Нови Сад (Сърбия) дават надежда за подобряване на състоянието му. Родителите на Ники молят, който може нека помогне да сбъднат мечтата на едно дете, което иска да има нормален живот като другите деца.
Необходимата сума е 15000 евро

Може да помогнете на Ники по следния начин:
Дарителска сметка:
IBAN: BG14FINV91501317198085
BIC: FINVBGSF
Първа инвестиционна банка
Титуляр: Никола Атанасов Христов

Моля, харесайте и споделете страничката ни, за да достигне до повече хора!!!!
Благодарим Ви!!!!

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама