Крадци нахлуха в Роженския манастир и завързаха свещеника (ВИДЕО)

73

Късно снощи шестима мъже са нахлули в светата обител, завързали единствения свещеник и започнали да копаят в стената на манастира с кирки и лопати.

Предполага се, че апашите са търсили скрити жълтици и ценности. След като не открили нищо обаче крадците задигнали единствено телефона на свещеника, съобщава „Нова телевизия“.

Още преди няколко дни мъжете са разпознати на камерите, че са идвали и са проучвали кога манастирът затваря. Още тогава част от свещениците са се усъмнили в намеренията им. Снощи около 20.00 ч. отново дошли със същия въпрос. Когато свещеникът им отговорил, че затваря, те го повалили на земята и го завързали.

Двама души останали на входа на манастира, а останалите четирима влезли вътре. Все още не е ясно какво са търсили. Те изпочупили камерите, смятайки че по този начин унищожат видеозаписите. Свещеникът е добре, прегледан е в болница.

През цялата нощ на място имаше екипи на полицията. Според местните хора крадците не са от района. Извършителите се издирват.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама