Психичноболен със самоделен пистолет прострелял полицая в София

112

Простреляният в София полицай Георги Йовчев е контактен и в стабилно състояние.

Това съобщиха на брифинг главният секретар на МВР ст. ком. Младен Маринов и директорът на СДВР ст. ком. Ивайло Иванов.

Сигналът до полицията е подаден тази сутрин от майката на стрелеца, която казала, че синът ѝ е в неадекватно състояние от няколко дни. При пристигане на полицейските екипи на място, той извадил оръжие и стрелял по майка си, но уцелил полицай.

„Раненият полицай е опитен служител със 10-годишен стаж в МВР, надявам се бързо да се възстанови“, коментира главен комисар Младен Маринов, съобщават от МВР.

Той уточни, че след пристигането на полицейските екипи, майката на психичноболния мъж е отворила вратата, мъжът е стрелял вероятно със самоделен пистолет. Първите действия са били насочени към неутрализиране на стрелеца, така че да не нарани други хора, както и оказване на помощ на пострадалия служител.

По думите на ст. комисар Ивайло Иванов – директор на СДВР, седем служители е имало на адреса. Те са реагирали незабавно на сигнала, подаден днес от майката. Изяснено е, че до преди месец мъжът е живял в чужбина – в страна от ЕС. На мястото на инцидента е извършен оглед, разследващи полицаи разпитват свидетели и съседи. По случая е образувано досъдебно производство.

Извършителят е задържан, в полицията са майката и още един роднина, които в момента се разпитват.

                                                                 *******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама