Полицаи ожънаха нива с канабис (Снимки)

63

Нива с канабис са ожънали кюстендилски полицаи в края на миналата седмица в с. Четирци, общ. Невестино. Установен е ползвателят на нивата, която била съоръжена с напоителна система за отглеждане на канабиса.

Отглежданите растения в нивата са с размери от 80 сантиментра до 290. При последвалите процесуално-следствени действия в къщата му в селото са открити и иззети буркани със суха листна маса – 61.500 кг. Изкоренените стръкове са с общо тегло 43 кг. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. 69-годишният производител на канабиса, която живее в столицата, е задържан за 72 часа в ареста на РУ Кюстендил, предстои да му бъде поискана мярка за неотклонение задържане. До разкриването на наркопроизводството и данни за разпространение на наркотични вещества се стигнало след период на наблюдение от служителите на Полицейския участък в Невестино. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.
В края на миналата седмица е задържан от кюстендилски полицаи 22-годишен мъж за незаконно притежание на оръжие и наркотични вещества. Служителите извършили проверката в кюстендилския квартал изток – на площада, у 22-годишния жител на квартала са открити 6 опаковки канабис и пистолет „Екол“ с 12 патрона. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.
41-годишен лишен от свобода е установен с опаковка хероин от затворническите власти в Бобов дол в края на миналата седмица, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.
Вчера в махала Галеевица край Кюстендил е възникнал побой между двама мъже на 57 и 52 години. Двамата са си нанасяли удари с твърд предмет, и двамата са със средни телесни повреди. Досъдебно производство е започнато по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.
3 бързи полицейски производства са започнати в края на миналата седмица в РУ Дупница срещу водачи на МПС, управлявали без регистрационни табели.
9 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмицав областта, 1 от тях е нанесъл щети. В къща в Дупница е изгоряло обзавеждане в стая, спасени от огъня са 2 къщи. Причините за пожара изяснява РУ Дупница.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама