Операция EDWARD ще се проведе на 19 септември

61

Операция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя (Еuropean Day Without A Road Death) се организира от Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL, като целта е в този ден да няма нито един загинал човек по пътищата на територията на стария континент

Европейският ден без загинали на пътя е част от Европейската седмица на мобилността, която се провежда от 16 септември до 22 септември. Мотото на седмицата на мобилността е „Мултимодалност” с подтема „Комбинирай! Движи се!”. Идеята е хората да използват различни превозни средства, за да се придвижват алтернативно и по-безопасно. И в контекста на това, което е предоставено от организатора – Европейската комисия, избрахме като координатор за България заглавие „Безопасни мобилни комбинации за живот”.

Полицейски служители от страната ще се включат в инициативата на 19 септември, като ще се проведе специализирана полицейска операция. Служители на сектор „Пътна полиция“ ще раздават на водачите информационни брошури.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама