Акула уби човек в САЩ (Видео)

246

Млад мъж загина след нападение от акула в североизточния американски щат Масачузетс, разположен на атлантическия бряг. Инцидентът е станал в Уелфлийт в събота по обяд.
Това е първият подобен инцидент в щата от 1936 година насам. Нападенията на акули срещу хора са рядко срещани. Младият мъж е бил сериозно ранен и изваден от водата, но медиците не са успели да го спасят.
Той е бил настанен в болница, но е починал от раните си. След инцидента властите затвориха плажовете в региона за едно денонощие. Жертвата във водата е била на по-малко от 30 метра от брега, когато се е случил фаталният инцидент.
Си Ен Ен съобщи, че загиналият се казва Артър Медичи, на 26 години. На плажа му е била оказаха първа помощ, но без резултат. Смята се, че нападението се е случило заради увеличената популация на тюлени в региона. Сивите тюлени са основна плячка на акулите. През миналия месец 61-годишен мъж е станал мишена на акула, но е оцелял.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама