Смъртоностният тайфун Мангхут се насочва към Хонг Конг

30

Смъртоносният тайфун Мангхут преминава през Филипините, насочва се към Хонг Конг, предава AFP
Супер тайфунът Мангхут опустошава Филипините. Това е най-голямата буря, която засегна региона тази година, отне живота на повече от десет човека и принуди десетки хиляди да напуснат домовете си.
„Като навлизаме в засегнатите райони броят на загиналите ще се увеличи“, каза пред репортери Рикардо Джалад, ръководител на националната служба за гражданска защита, позовавайки се на броя на смъртните случаи. В северния град Багао бурята е разрушила къщи и е прекъснала далекопроводи . Повече от 105 000 души са избягали от домовете си в селския район, който е един от най-големите производители на царевица и ориз в страната.
Тъй като мощната буря напусна архипелага в Югоизточна Азия и се насочи към гъсто населените Хонг Конг и Южен Китай, филипинските власти започнаха да изпращат спасителни екипи до отдалечени райони, засегнати от прекъсвания на комуникацията и електрозахранването. Правителството на Хон Конг заяви, че Мангхут ще представлява „сериозна заплаха за региона“. Много жители на града и на съседния Макао са се запасили с храни и консумативи.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама