Скална маса се свлече пред десетки туристи на известен гръцки плаж (СНИМКИ/ВИДЕО)

133

Потресаващо бедствие хвърли в паника десетки туристи на един от най-известните плажове в Гърция, а и в света – плажа Наваджио на остров Закинтос.

Инцидентът е станал днес, съобщава „Канал 3“.

Огромна скална маса се свлече в страничната част на закътания плаж, като се изсипа и върху пясъка, и във водата.

Снимка: greece.greekreporter.com

На видео, заснето от присъстващи, се вижда, че в непосредствена близост до срутището се намира и туристическа лодка. Общо – по време на инцидента, край плажа са били акостирали общо три лодки, като част от хората от тях са били на самия плаж.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Nathelie Meng (@nathelie0521) на


Трима туристи са пострадали и са откарани в болницата на Закинтос. Не се съобщават техните националности. Пожарникари претърсват за евентуални жертви и под срутилите се камъни.

„Чухме звук и видяхме как първо падна малко парче скала. След това падна втора, а накрая и третия най-голям къс скала, който се свлече в морето. Той предизвика вълни, които за малко да преобърнат лодките“, разказва очевидец.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама