Опасна игра сред децата: Горят се на печки заради магически ритуал

54

Деца си играят с котлони и печки, изпълнявайки магически ритуал.

Новият хит идва от Русия, където вече има няколко случая на тежко пострадали малчугани с дълбоки изгаряния. За това алармира доц. Мая Аргирова от „Пирогов“, пише в. „Телеграф“.

Опасното предизвикателство е известно като fire fairy, от английски „огнена фея“. „Насочено е към на-малките потребители на интернет и води началото си от детското филмче Winx Club: School of Witches, разказва доц. Аргирова, която заедно с д-р Евелина Арнаутска са написали и публикували подробен материал за играта.

Поредицата „Уинкс“ е изключитено популярна и у нас, като се излъчва по детските канали на български език. Ето защо експертите се опасяват, че модата може да засегне и нашите хлапета.

Правилата на предизвикателството са описани в сайт, които копира интернет страницата на популярното филмче и подтиква малки момиченца към опасните действия. В полунощ, когато всички заспят, те трябва да станат тихо, да произнесат магическо заклинание и да пуснат всички газови котлони и печки, след което да се върнат в леглото, а на сутринта ще са придобили „вълшебни сили“.

В изпълняване на магическия ритуал 5-годишно русначе получава обширно и дълбоко пламъково изгаряне по почти цялото тяло.

„Важно е да се говори за тези неща, защото ние вече имахме пострадало дете от друго интернет предизвикателство – сол и лед, познато още като salt and ice challenge“, припомня доц. Аргирова.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама