Задържаха в съда пияния надзирател, прегазил 16-годишно момче

37

Пловдивският апелативен съд отмени определението на Пазарджишкия окръжен съд, с което е взета мярка за неотклонение парична гаранция от 10 000 лева спрямо Георги Доков, обвинен в предизвикване на катастрофа след употреба на алкохол при, която загина 16-годишно момче и му наложи мярка „задържане под стража“.

Това съобщиха от пресцентъра на съда.

Апелативните магистрати прецениха, че от събраните по делото до този момент доказателства може да се направи обосновано подозрение, че Доков е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прие, че при друга по-лека мярка за неотклонение има опасност той да извърши престъпление, защото отново може да употреби алкохол и да кара автомобил.

Преди да чуе решението на апелативните магистрати Георги Доков бе попитан от съдията защо е шофирал след употребата на алкохол, на който въпрос не можа да даде отговор. На излизане от залата единственото което каза е, че съжалява.

Обвиняемият Доков беше задържан още в съдебната зала веднага след произнасяне на определението на Апелативния съд, което е окончателно и влиза в сила веднага.

Георги е обвинен в това, че на 30.08.2018 г. около 20.30 ч. на общински път, пътен участък между с. Сарая и с. Ивайло, при управление на МПС – лек автомобил „Опел Астра“, негова собственост, след като е нарушил правилата за движение, по непредпазливост, в пияно състояние, с концентрация на алкохол в кръвта си 1.58 на хиляди, установено по надлежния ред с техническо средство алкотест с дрегер, е причинил смъртта на 16-годишен велосипедист от с. Ивайло.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама