Варненка получи престижна кинонаграда за „Игра на тронове“

26

Родената във Варна Кая Жабар получи ЕММИ за работата си в последния засега седми сезон на култовия сериал „Игра на тронове“.

На церемонията в Лос Анджелис в събота родената във Варна Кая Жабар беше отличена в категория специални визуални ефекти като „motion control supervisor“ на 4 от сериите, излъчени през 2017-а.

Снимка: The third floor

„През 2015-a тя печели в същата категория („Outstanding Special Visual Effects“) като дигитален художник в екипа на студиото за визуализации The Third Floor, съобщава радио Варна.

С диплома по 3D дигитална анимация от университета Хартфордшър в Англия, Жабар е работила в най-хитовите продукции в последните години, като ,,Доктор Стрейндж”, ,,Лигата на справедливостта”, най-новия филм от поредицата Междузвездни войни, както и най-гледания сериал на HBO – ,,Игра на тронове”, който тя определя за връх на своята кариера дотук.

„Кая спечели още една награда Еми! Този път като „началник“. Игра на тронове 7 сезон!“, написа във Фейсбук майката на Кая – оперната певица Адриана Йорданова.

С епизода ,,Отвъд стената”, за който е наградена варненката, сериалът надмина конкуренцията, благодарение на завладяващите кадри, които приковават интереса на публиката, и спечели своята шеста поредна награда в категорията.

„Огромни поздравления на екипа за още една много заслужена победа. Беше удоволствие и привилегия да допринеса към това Херкулесово усилие“, написа в профила си в Linked in Кая.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама