Борисов изненада с новите кандидатури за министри

127
Снимка: Илюстративна

Главният секретар на МВР, депутат и зам.-министър заемат вакантните постове.

Изненадващи кандидатури за трите висящи министерски поста, обяви преди малко премиера Борисов, по време на заседанието на Коалиционния съвет. Той съобщи дългоочакваните кандидатури за нови министерските постове, овакантени от Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев.

За транспортното ведомство предложението е Александър Манолев.

Той беше назначен за заместник-министър на туризма във второто правителство с министър-председател Бойко Борисов. През 2016 г. пое управлението на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Ръководи агенцията до избирането му за народен представител на извънредните парламентарни избори на 26 март 2017 г.

Главният секретар на МВР Младен Маринов се предлага за вътрешен министър.

Започва работа в МВР е от 1991 г. През 1997 е назначен на офицерска длъжност в отдел „Охранителна полиция“ при Столична дирекция на вътрешните работи, а от юни 2013 г. заема длъжността заместник-директор на СДВР. С указ на президента на Република България Румен Радев от 9 май 2017 г. е назначен за главен секретар на Министерството на вътрешните работи.

Петя Аврамова – за регионалното министерство.

Тя е Народен представител от 42-то Народно събрание. Член на постоянните комисии по енергетика, вероизповедания и парламентарна етика и комисия по инвестиционно проектиране. Председател на Общински съвет Враца (2011-2013 г.) Заместник-кмет по устройство на територията, общинска собственост, строителство и екология на Община Враца (2009-2011 г.)

До момента за приемник на транспортния министър Ивайло Московски и като фаворит за поста се спрягаха сегашният негов заместник Димитър Геновски, сочеха неофициалните информационни канали от МС. За заместник на Ангелкова се посочваше и самият Валери Симеонов или негов приближен, той като НФСБ имаха само министър без портфейл в лицето на вицепремиера, а ВМРО държаха Министерството на отбраната и това изопна до скъсване отношенията между тях.

Резервен вариант за МВР министър беше Красимир Ципов, който беше депутат на ГЕРБ и бе изтеглен като заместник-министър преди 2 години.

Първоначално, за наследник на Нанков се спрягаше настоящият министър на туризма Николина Ангелкова, която преди това заемаше поста като служебен министър.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама