76-годишният Пол Маккартни пусна нов албум

30

Британската поп легенда изкара 17-ят солов албум в кариерата си, в който кани феновете си на музикално пътешествие.

Бившият член на Бийтълс Пол Маккартни издаде своя 17-ти солов албум – „Egypt Station“. Официалната дата на излизането на албума е 7 септември, предаде ТАСС, цитирани от Dariknews.net.

Според музиканта дискът е компилиран така, че да създава у слушателя усещане за музикално пътешествие.

Макартни, чийто предишен албум излезе преди пет години, обяснява на интернет сайта си, че заглавието „Egypt Station“ идва от името на картина, която той е рисувал и приканва към „калейдоскопско пътуване през низ от музикални територии“.

„Албумът започва от първата станция – първата песен, а след това всяка следваща песен се явява като като нова станция. Идеята ни беше да свържем всички песни под този знак. Мисля за него като свещено място, откъдето се появява музиката“, коментира творецът.

Това е първият студиен диск на Маккартни от 2013 г., когато той представи популярния албум „New“.  Слуховете за подготовката на новия албум се появиха в началото на юни, когато музикантът публикува в Instagram снимки на микрофони в студиото си и себе си зад пианото.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама