Разбиха контрабанден канал за цигари от Украйна

47

Kонтрабанден канал за цигари от Украйна удариха бургаски полицаи и митничари.

Нелегалните папироси са били транспортирани с с пътнически автобус, пътуващ от украинския град Лвов до Слънчев бряг. Униформените открили във возилото над 700 стека цигари без акцизен бандерол, съобщиха от ОД на МВР-Бургас.

Стоката била скрита в специално пригодени тайници, изработени във вътрешността на въздухоотводната система на автобуса. Автобусът е бил управляван от 50-годишен украински гражданин, който преминал границата през ГКПП – Дуранкулак в около 3.00 ч. на 1 септември.

Превозното средство е било проследено до служебен паркинг в Слънчев бряг, където шофьорът го оставил на следващия ден сутринта. „При извършената щателна проверка от служители от сектор „Икономическа полиция“ при ОДМВР – Бургас и служители от бургаската митница са открити 140 400 къса цигари или 702 стека, всички без акцизен бандерол в или 702 стека. Водачът на автобуса – И.К. е задържан със заповед за полицейско задържане за 24 часа, като по случая е образувано досъдебно производство“, съобщиха от пресцентъра на бургаската полиция.

Това е вторият подобен случай за последния месец. В края на юли при спецакция отново бяха открити контрабандни папироси в друг украински автобус, управляван от 54 годишния украински гражданин Б.М. Возилото също бе оборудвано с тайници, в които ченгетата откриха 20 000 къса цигари без акцизен бандерол. Разследването по този случай още не е приключило.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама