Забраната за пушене в заведенията остава

72

Пълната забрана за пушене в заведенията остава, съобщи „Монитор“.

Това решиха депутатите като отхвърлиха на първо четене поправките в Закона за здравето, внесени от патриотите от НФСБ на вицепремиерът Валери Симеонов.

Предложението за либерализирането на режима бе подкрепено само с 25 гласа „за“, 69 от депутатите гласуваха против, а други 45 депутати пък се въздържаха. С поправките се предлагаше да заведенията, дискотеките, хотелите и други да имат т.нар. обособени зони за пушене. Условието беше зоните да не заемат повече от 50% от търговските площи. Наред с това се предвиждаше и двоен скок на санкциите при нарушения.

Още с внасянето на закона, от ГЕРБ заявиха, че няма да го подкрепят. Шефката на здравната комисия Даниела Дариткова поясни, че неспазването на забраната за тютюнопушене не е мотив за законови поправки. Според нея това просто показвало, че контролът трябва да бъде засилен.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама