Тръмп бе обсипан с критика на погребението на Маккейн вчера

28

Бившите американски президенти Барак Обама и Джордж Буш, които преди бяха, съперници с покойния сенатор Джон Маккейн, почетоха паметта му в събота.

Това предаде Reuters.

Без да споменава Тръмп, който не присъства на службата, Меган Маккейн каза тя, говорейки силно и понякога през сълзи:

„Ние се събираме тук, за да скърбим за загубата на американското величие, истинското нещо, а не евтина риторика от мъже, които никога няма да се доближат до жертвоприношението, което той даде с желание, нито опортюнистичното присвояване на онези, които живеят в утеха и привилегия“.

Насочвайки се към лозунга за кампанията на Тръмп, „Make America Great Again“, тя каза, че Америка на Маккейн винаги е била страхотна.

В съботния ден, вместо на церемонията Тръмп играеше голф.

Почти всеки главен американски политически лидер присъстваше на паметната служба, докато самият Тръмп липсваше. Той се забавляваше на голф игрище.

Обама, който победи Маккейн на президентските избори в САЩ през 2008 г., отдаде почит на починалия с реч, наричайки го изключителен човек, държавник, патриот, олицетворявал  най-доброто в Америка.

 

******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама