Избраха българин за най-добрия играч на Холандия

45

Българският национал Стефан Велков бе определен за най-добър играч на мача между неговия „Ден Бош“ и втория отбор на „Аякс“ от Втора дивизия на футболното първенство на Холандия.

Защитникът започна като титуляр и игра 90 минути за равенството 1:1 от 3-ия кръг на шампионата. Той имаше основен принос за спечелването на точката от мача, предава bTV.

„Ден Бош“ поведе още в 6-ата минута чрез Стефано Белтраме. В края на първото полувреме обаче тимът остана с човек по-малко заради червен картон на Буяхлафен.

„Аякс“ се хвърли в нападение през второто полувреме, но успя да стигне само до равенство. В 75-ата минута Екелнкамп вкара за 1:1.

Стефан Велков премина в „Ден Бош“ през летния трансферен прозорец като свободен агент. 22-годишният защитник бе част от школата и мъжкия тим на „Славия“ преди това.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама