Утре започва панаира на керамиката във Велико Търново

51

Панаир на керамиката ще се състои във Велико Търново.

Това съобщи организаторът Гергана Пенова, ръководител на ателието по керамика в Младежкия дом, съобщава БТА, цитирани от „Новини.бг“.

Идеята е част от проекта „Отражения – претворено пространство“, финансиран по програмата „Култура и изкуство“ на община Велико Търново.

Панаирът ще започне на 1 септември от 10.00 часа в парк „Марно поле“. Децата и младежите, които са участвали в проекта, техните родители, както и посетителите в парка, ще могат да изработват образци от глина и да ги декорират чрез сграфито техника. Всеки желаещ ще може да източи собствен съд на грънчарско колело с помощта на грънчар.

В парка ще бъдат експонирани цветните проекти за чинии на децата, участвали в конкурса, с който е започнал проектът. В конкурса са се включили 95 ученици на възраст от 7 до 14 години.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама