Пиян надзирател взе живота на 16-годишно момче

45
Снимката е илюстративна

Пиян надзирател от затвора в Пазарджик блъсна 16-годишно момче и го уби.

Инцидентът е станал на 30 август към 20:30 ч. на пътя между пазарджишките села Ивайло и Сарая.

46-годишният Г.Д. от село Сарая, в извън работно време, с личния си автомобил настигнал група младежи с велосипеди. Последвал удар във велосипеда на 16-годишен тийнейджър. За кратко време на мястото пристигнали автопатрул на сектор „Пътна полиция” и линейка на „Спешна помощ, предава bTV.

За съжаление, въпреки опитите на медиците на реанимират детето, то е починало.

Униформените тествали водача с дрегер, като уредът отчел 1,58 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Взета му е и кръвна проба за лабораторен анализ. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик.

От Министерството на правосъдието съобщиха, че надзирателят незабавно е отстранен от длъжност и срещу него е образувано дисциплинарно производство от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. Той е задържан от органите на МВР за 24 часа и срещу него се води разследване.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама