Задържаха мъж за убийство на 47-годишен мъж от София

49

Извършител на убийство е задържан в резултат на разследване проведено от велинградски криминалисти.

В сряда сутринта бил получен сигнал в РУ-Велинград от 36-годишния В.С. –жител на софийското село Панчарево, че е открил починал в микробус „Фиат” своя работник Г.К.- 47г. от София. Возилото се намирало в местността „Таш Капия” в землището на Сърница. Екип на „Спешна помощ” и полицейското управление във Велинград пристигнали на мястото.

Медиците констатирали смъртта на мъжа, а при извършения първоначален оглед не били открити видими следи от насилие. Трупът бил транспортиран за аутопсия в отделението по съдебна медицина в поликлиниката-Пазарджик. Установена е черепно-мозъчна травма и причината за смъртта вероятно е удар с твърд предмет.

В хода на разследването полицаите установили, че извършител на деянието е подалият сигнала В.С. от софийското село Панчарево. Починалият работил за извършване на строително-ремонтни дейности в имота на извършителя. Изясняват се какви за причините довели до ескалацията на напрежението между двамата и фаталния удар.

Мъжът е задържан в ареста за срок от 24 часа. С постановление на наблюдаващия прокурор срокът на задържането му е удължен със 72 часа. Предстои внасянето в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража”.  Работата по случая продължава, води си полицейско производство.

 

Пиян водач на автомобил предизвика пътен инцидент, при който почина 16-годишно момче. Тежкото произшествие станало снощи на пътя между пазарджишките села Сарая и Ивайло. 46-годишният Г.Д. от село Сарая настигнал с автомобила си „Опел” група младежи с велосипеди. Последвал удар във велосипеда на 16-годишен тийнейджър. За кратко време на мястото пристигнали автопатрул на сектор „Пътна полиция” и линейка на „Спешна помощ. За съжаление въпреки опитите на медиците на реанимират детето, то е починало. Униформените тествали водача с дрегер, като уредът отчел 1.58 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Взета му е и кръвна проба за лабораторен анализ. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик. Г.Д. е задържан в ареста за срок от 24 часа, а срещу него е образувано полицейско производство.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама