Спипаха старши разследващ полицай, взел подкуп в Силистра

92

Окръжната прокуратура в Силистра привлича като обвиняем старши разследващ полицай, взел подкуп.

Окръжната прокуратура в Силистра привлича днес като обвиняем старши разследващия полицай К.У. от ОД на МВР, взел подкуп от обвиняем.

Старши разследващият полицай, който е с над 10 години стаж в системата, поискал подкуп от 500 лева и приел дар 300 лева от обвиняемо лице, срещу което водел наказателно производство. Подкупът бил поискан, за да издейства отмяна на мярката „Забрана за напускане на страната“ и за да снеме  криминалистическа обвинение. Вчера непосредствено след вземане на подкупа в служебния кабинет в ОД на МВР, разследващият е бил задържан за срок до 24 часа.

След привличането на К.У. като обвиняем, предстои срокът на задържането му под стража да бъде продължен до 72 часа с цел довеждането му пред съда. Разследването срещу старши полицая е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура в Силистра.

За подкуп наказанието, предвидено в закона, е лишаване от свобода от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева. 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама