Пътници висяха с часове на пловдивската Автогара Юг

885

Автобусите от Пловдив към София в следобедните часове в четвъртък се оказаха спрени.

Това изненада много пътници, закупили билети и предвидили да пътуват към столицата в края на работната седмица. Повечето от тях висяха с часове на пловдивската Автогара Юг с надеждата, че рейс към София ще бъде пуснат и те ще могат да се придвижат, предадоха от „Новини.бг“.

Това така и не се случи, а от фирмата, която стопанисва автогарата обясниха, че проблемът е свързан с прекратения договор на дружеството превозвач „Витоша Експрес” ООД със Столичната община. Табела с този обяснителен текст бе залепена на самата автогара, а фирмата, стопанисваща съоръжението, публикува аналогичен текст и на сайта си.

„Витоша Експрес” е поемала курсовете от Пловдив към София в следобедните часове от 13 до 20 часа. След като договорът й не е бил подновен, инспектори от ДАИ са спрели рейсовете й и пътниците са увиснали без превоз. Хората, които са си били закупили билети, са получили парите си обратно. Те били посъветвани да се придвижат към столицата с влак, от което са се възползвали повечето. Други си хванали такси, а трети се ядосвали и висели на автогарата в напразно очакване за превоз с друг автобус.

Останалите курсове от и до столицата, които се поемат от пловдивски превозвач, не са прекратени, пише „Монитор“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама