Иван Евстатиев ще бъде освободен предсрочно

35

Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев ще бъде освободен предсрочно от затвора, реши Пловдивският апелативен съд.

Решението за това бе взето от Пазарджишкия окръжен съд на 15 август. Още на същия ден обаче бе протестирано от прокуратурата, а сега е потвърдено от по-висшата инстанция.

Екскметът е осъден на четири години лишаване от свобода за изнасилване на 16-годишно момиче, като преди това го е привел в безпомощно състояние чрез опиване с алкохол.

Магистратите приемат, че Евстатиев отговаря на изискванията за предсрочно освобождаване, тъй като е изтърпял повече от половината си присъда, като му остават още година и два месеца. След влизане в сила на наказанието му е бил на работа като огняр, а според началника на затвора и пробационния служител с поведението си е дал доказателства за своето поправяне.

Решението на Пловдивския апелативен съд е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама