13-годишно момче е с опасност за живота след инцидент в университет в София

33

13-годишно момче е прието с опасност за живота в „Пирогов“, след като стъкло на врата го порязало.

Инцидентът се е случил преди обяд в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София след тренировката на група деца баскетболисти във физкултурния салон. Детето се блъснало в стъклена врата, стъклото се счупило и го порязало, предава Dariknews.bg.

Сигналът за инцидента е подаден в 11,25 ч., а линейката е пристигнала на шестата минута. Медиците заварили момчето в хеморагичен шок. Още на място са му били прелети две банки, тъй като е имало сериозно кръвотечение, допълни информацията пред Дарик Катя Сунгарска, говорител на столичния Център за спешна медицинска помощ. В момента момчето е в операционна зала на „Пирогов“, където му се извършват интервенции.

Преподавателят по физическо и треньор по баскетбол Лъчезар Коцев каза, че не е присъствал в момента на инцидента, който не се е случил вътре в салона или по време на тренировка. „След края на тренировката детето е излизало през вратата. Бута вратата, но уцелва не металната част, а стъклото и се порязва“, обясни той.

Ректорът на университета проф. Иван Марков каза, че е бил информиран за инцидента от охраната. „Началникът на охраната ме информира, че деца, които официално си тренират при нас баскетбол, след тренировка се подгонили, едното затворило вратата на другото. Детето се ударило във стъклото на вратата, то се е счупило и го е порязало. За съжаление, по това, което имам както информация, тя никак не пълна, много лоша рана се е получила“, каза Марков и пожела момчето бързо да се възстанови.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама