Ще остане ли шофьорът на автобуса, катастрофирал край Своге, зад решетките

24

Съдът решава дали шофьорът на катастрофиралия край Своге автобус да остане за постоянно в ареста, а междувременно жители на Своге протестират.

Засега Григор Григоров е и единственият обвинен и задържан за инцидента.

Прокуратурата го обвини в причиняване на смърт по непредпазливост. Григоров е шофирал с 53 км/ч, което е с 13 км над разрешената скорост, съобщава NOVA.

Политиците изнесоха данни за още нарушения при строителството на пътя. Според регионалния министър Николай Нанков, още при полагането на асфалта, е допусната фатална грешка – в сместа е вложен варовик, което било недопустимо.

Това беше и причината жители на Своге да се вдигнат на протест. Хората се събират на демонстрация днес вечерта. Те искат да привлекат вниманието към опасния участък и да спасят човешки животи. Те твърдят, че многократно са подавали сигнали за многото катастрофи в района. За жалост никой не им е обърнал внимание. Пътят е тесен, а заради липсата на отводняване, коли и тирове се удряли през ден.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама