Министрите на отбраната на страните-членки на Европейския съюз се събират на среща във Виена

32

Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще участва на 29 и 30 август в неформална среща на министрите на отбраната на страните-членки на Европейския съюз.

Форумът ще се състои във Виена и е част от календара на австрийското председателство на Съвета на ЕС, съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната.

На срещата ще се разглеждат въпроси, свързани със засиления ангажимент на ЕС към Западните Балкани по линия на Общата политика за сигурност и отбрана.

На 30 август срещата ще продължи със заседание, на което ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с постигането на напредък по развитието на Общата политика за сигурност и отбрана с оглед на предстоящия Съвет Външни работи, който ще се проведе през ноември в Брюксел.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама