Симеон Сакскобургготски след решението за „Врана”: Омерзен съм (СНИМКИ/ВИДЕО)

170

Симеон Сакскобургготски коментира, че е омерзен след решението на Софийския градски съд за двореца „Врана”, който бе признат за държавна собственост, съобщава „Нова телевизия“.

Симеон II бе категоричен, че срещу него се води систематично преследване от години, което лежи на измислени претенции от страна на държавата. Очаква се още в началото на септември защитата на царското семейство да обжалва съдебното решение в Апелативния съд в София.

Снимка: Ладислав Цветков

„По времето на изгнанието се стремяхме да повдигаме духа на българщината в чужбина, минаха 75 години, и ето сега в края на живота ми така да ме изтезават и мъчат с някакви изцяло измислени предпоставки и претенции, е тежко. Мислех си колко би било грозно да ме принудят и то при една демократична България към второ изгнание”, заяви в Светата рилска обител Симеон Сакскобургготски. Той добави, че частната собтвеност е нещо неприкосновено и че „хората, които са се заели да ме тормозят по този систематичен начин, може би не знаят как сме били възпитавани, родителите ми и дедите ми въобще”.

Снимка: Ладислав Цветков

Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита присъстваха на панахидата по повод 75-ата годишнина от смъртта на неговия баща – цар Борис III, в Рилския манастир.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама