НАП запечата аквапарк в Равадиново

150

Водното съоръжение е запечатано за неиздаване на касови бележки. 

Аквапаркът край замъка в Равадиново е запечатан от НАП по-рано днес. Информацията е потвърдена от Христо Узунов от пресцентъра на приходната агенция. Причина за затварянето на обекта е неиздаването на касови бележки.

Обектът бил наблюдаван от инспекторите от дълго време, защото получавали множество сигнали. Пратени са т.нар. „тайни клиенти“, които са установили, че не се издава касов бон. . „Нарушенията са констатирани от наши проверяващи и обектът ще бъде затворен“, коментират от НАП.

Аквапаркът, който шокира с необичайния си външен вид, е собственост на фирма „Пик Груп“ ЕООД – на сина на Тумпалов – Костадин Георгиев Тумпалов. Проектът бе финансиран с кредит от 10 млн.лева от Българо-американска кредитна банка и собствени средства на Тумпалов и бе афиширан като един от най-големите подобни обекти на Балканите.

Това е първото лято, в което аквапаркът работи и още в началните месеци нарушава данъчното законодателство на Републиката.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама